(FIVB)
(FIVB)

Brazil protrčao kroz cilj, čekaju se još dva tima

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 16:07

Gabi Gimaraeš i drugarice posle velike borbe u pet setova pobedile Japan u direktnoj borbi za plasmanna Olimpijske igre

Francuska, Srbija, Turska, Brazil, Dominikanska Republika... Ovih pet selekcija su već na spisku za Olimpijske igre. Danas će biti poznata još dva putnika, a preostalih pet znaće se tek naredne godine sredinom juna.

Gabi Gimaraeš i drugarice su do vize stigle posle velike borbe sa Japanom i pet zanimljivih setova - 3:2 (25:21, 22:25, 27:25, 15:25, 15:10).

Izabrane vesti

Ovaj duel je direktno odlučivao ko će proći dalje, jer je iz te grupe već Turska kao provoplasirana obezbedila učešće na OI.

Nešto bolje su se danas u ključnim trenucima snašle Brazilke, iako su protivnice imale podršku domaće publike sa tribina.

Velike zasluge za trijumf i prolaz na naredno veliko takmičenje odlaze na račun kapitena Brazila i igračice Vakifbanka Gabi Gimaraeš. Ona je sa 23 poena odigrala presudnu ulogu u ovom meču. Pratila je Julija Bergman sa 15, Taisa Menezes je upisala 13 - baš kao i Montibeler Rozamarija.

Kod poraženih najbolje su bile Hajaši Kotona i Sarina Nišida sa po 18 poena. Maju Išikava se zaustavila na 16 poena.

Za preostale dve karte koje se dele na kvalifikacionim turnirima danas će se boriti Italija, Poljska i Amerika. Jedna od te tri selekcije neće izboriti put u Pariz ovog puta... Ostaće šansa da to uradi preko rang liste sredinom juna naredne godine. Tada će prednost u odabiru imati kontinenti koji nemaju kvalifikovane reprezentacije.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija BrazilaKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Gabi Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara